Thomas Mann: A kiválasztott – A törvény

Ár: 1500 Ft — ÉRDEKEL!

Állapot: *** Thomas Mann: A kiválasztott - A törvény
Oldalszám: 434
Kiadás éve: 1962
Kötés: kemény
Nyelv: magyar
Kiadó: Európa
Súly: 401 g
ISBN:

Fülszöveg

Thomas Mann ebben a művében egy középkori legendát dolgozott fel. Gregorius pápa állítólagos élettörténetét. A regény főszereplője, Gregorius, egy testvérpár bűnös viszonyából származik, anyjától távol nevelkedik, majd tizenhét éves korában visszatér hazájába, és feleségül veszi az édesanyját, akiről nem tudja, hogy az. Egy leányuk születik, és a második is útban van már, amikor a titok kiderül, Gregorius elhagyja édesanyja-feleségét, és vezeklésül egy magányos kősziklára bilincselteti magát. Tizenhét évet tölt ezen a sziklán, miközben Rómában megürül a pápa trónja, és nem találnak senkit, aki betöltésére méltó volna. Két magasrangú római úrnak látomása támad Gregoriusról, aki a sziklán vezekel, és akit az Ég kiszemelt a pápai trónra. Meg is találják, és Gregoriusból igen nagy pápa lesz.

A legenda mindenkor aktuális tanúsága az, hogy a nagy bűnös – ha van elég lelki ereje ahhoz, hogy bűnének következményeit vállalja – igen hasznos tagjává lehet a közösségnek.

A regény remekmű. Különös bájjal szövődnek össze benne az ősmitikus és legendás-középkori elemek, de Mann a modern pszichológia minden eszközét is felhasználja. A stílusművészet igazi remeklése ez a könyv, egyes részletei a legtisztább zengésű költészet nyelvén szólnak hozzánk.

Tartalom

A KIVÁLASZTOTT
Ki harangoz
Grimáld és Baduhenna
A gyermekek
A rakoncátlan gyermekek
Eisengrein úr
Eisengreinné úrnő
A kitevés
Az öt kard
A Szent Dunstan-i halászok
A tőkepénz
A gyászoló
Az ökölcsapás
A felfedezés
A disputa
Poitewin úr
A találkozás
A párviadal
A kézcsók
Sibylla imája
A menyegző
Jesute
A búcsúzás
A kő
A vezeklés
A kinyilatkoztatás
A második látogatás
A megtalálás
Az átalakulás
Az igen nagy pápa
Penkhart
Az audiencia
A TÖRVÉNY

« Vissza a kezdőlapra | A vásárlás menete »

Címkék: ,
Kategória: Thomas Mann

ITT lehet ÉRDEKLŐDNI!

 (kötelező)