Sallai Elemér: A Szovjet Hadsereg a Horthy-vezérkar titkos jelentéseiben 1941-1943

Ár: 5000 Ft — ÉRDEKEL!

Állapot: **** Sallai Elemér: A szovjet hadsereg a Horthy-vezérkar titkos jelentéseiben 1941-1943
Oldalszám: 51
Kiadás éve: 1955
Kötés: puha
Nyelv: magyar
Kiadó: Szikra
Súly: 35 g
ISBN:


Előszó:

A felszabadulás után tömegével kerültek elő a nemzetvesztő politikát folytató horthysta rendszer okmányai, amelyek ismételten bizonyították, hogyan csapták be a fasiszták a magyar népet.
Ebben a kis füzetben, a horthysta vezérkar néhány szigorúan titkos okmányának bemutatásával, ízelítőt adunk katonai vonatkozásban a horthysta rendszer igazi arculatáról. Adalékokat arról, hogy mi történt a kulisszák mögött a II. világháborúban a keleti hadműveleti területeken lezajlott eseményekkel kapcsolatban, mit írtak a titkos jelentésekben – és ugyanakkor, hogyan vezették tudatosan félre a magyar közvéleményt. Dokumentumok bizonyítják, hogyan akarták a fasiszta hazaárulók a néptömegek előtt védekezésként feltüntetni a Szovjetunió elleni galád támadást, hogyan vezették félre és vitték bele a történelem legvéresebb, igazságtalan háborújába a magyar népet.

A titkos jelentések leplezetlenül tárják elénk a fasiszta rendszer szadizmusát, a horthysta-honfiak gazságait a békés szovjet lakossággal szemben. Rávilágítanak arra is, milyen hidegvérrel mozgósították államapparátusukat a „Legfelsőbb Hadúr” irányításával és „szentesítésével” történelmünk legkegyetlenebb gaztettének végrehajtására, hogyan gyilkolták halomra német cinkosaikkal együtt a magyar katonákat.

E kis füzetben szereplő dokumentum-gyűjtemény csak csepp abból a tengernyi okmányból és tényből, amely bizonyítja a Szovjetunió szívós békeakaratát, népeinek szilárd egységét, hazaszeretetét, az emberi haladás ügye iránt érzett lobogó lelkesedését, mélységes gyűlöletét a népjogok ellenségeivel szemben.

A Horthy-fasiszták sajátkezűleg aláírt titkos jelentéseikben fogcsikorgatva ismerik el a Szovjetunió, a Szovjet Hadsereg gigászi erejét, a szovjet hadvezetés és hadi- technika fölényét, a szovjet katona és partizán számukra „hihetetlen” hősiességét.

E dokumentumok ma is intőjelül szolgálnak a háborús gyújtogató imperialista körök számára. Előremutatnak és figyelmeztetik a népek ellenségeit, minden agresszort, hogy a haditapasztalatokban meggazdagodott, a modern haditechnikával jól felszerelt Szovjet Hadsereg – amelynek oldalán ma már Kína és a többi népi demokratikus országok hadseregei is ott állnak – még erősebb, legyőzhetetlenebb mint valaha volt.

« Vissza a kezdőlapra | A vásárlás menete »

Címkék: , ,
Kategória: Sallai Elemér

ITT lehet ÉRDEKLŐDNI!

 (kötelező)