P. Henri Boulad SJ: A keresztény Isten botránya

angol nyelvű előadások

A fordító (Hermann Judit) által dedikált példány.

Ár: 1000 Ft — ÉRDEKEL!

Állapot: ***** P. Henri Boulad SJ: A keresztény Isten botránya
Oldalszám: 48
Kiadás éve: 1998
Kötés: puha
Nyelv: magyar
Kiadó: Korda
Súly: 58 g
ISBN: 963-9097-24-1

Omega füzetek sorozat

Fülszöveg

HENRI BOULAD az egyiptomi Alexandriában született 1931-ben Damaszkuszból kivándorolt szír-arab családban. A melkita, vagyis a mi fogalmaink szerint görög katolikus hitű családban a francia nyelvű katolikus egyházközösséghez kapcsolódott, ezért második anyanyelve a francia lett. 16 éves korában lépett a Jezsuita Rend tagjai közé. Filozófiát Franciaországban, teológiát a libanoni Bejrutban végezte. 1963-ban szentelték pappá, majd további tanulmányai végett az Egyesült Államokba küldték. A Chichagoi Egyetemen pszichológiából doktorált, ahol katedrát ajánlottak neki. Boulad azonban 1967-ben visszatért Egyiptomba, hogy hazája szolgálatában álljon a karitatív munka és az oktatás területén. Tanári munkássága mellett 1985-ben az egyiptomi caritás vezetésére szőlő megbízást kapott.

Karitatív tevékenysége mellett az evangelizáció szolgálatában kifejtett apostoli munkája Boulad atyát korunk legkiválóbb gondolkodójává avatja. Hiteles élete forrása és egyben megvilágítója mindannak, amit mond. Nyomtatásban megjelent könyvei és füzetei alapjául mindig élő szituációban elhangzott beszédei szolgálnak. Évente egyszer európai előadókörútja során több országot felkeres. Hazánkban két alkalommal járt. Beszédei ma már több mint 13 nyelven olvashatók.

Számomra az egyház ott van, „ahol a Lélek fú”.
Számomra az egyház nem egy bearanyozott kőépület, és nem is az emberek egy speciális kategóriája, akiket először megkeresztelünk, és akiknek bizonyos ritusokat kell követniük. Nem! Az „Egyház” az, ahol a LÉLEK munkálkodik. Láthatóan! A kulturális élet minden területén és minden pozitív emberi vállalkozásban Isten az, aki inspirálja és belülről készteti az embert.

« Vissza a kezdőlapra | A vásárlás menete »

Címkék: ,
Kategória: P. Henri Boulad SJ

ITT lehet ÉRDEKLŐDNI!

 (kötelező)