[eladva] Máté Pál: Richard Neutra

ELADVA!

Állapot: **** Máté Pál: Richard Neutra
Oldalszám: 88
Kiadás éve: 1970
Kötés: kemény
Nyelv: magyar
Kiadó: Akadémiai
Súly: 602 g
ISBN:

“Architektúra” sorozat

Fekete-fehér képekkel illusztrálva

Fülszöveg

A könyv Richard Neutra életét és műveit ismerteti. Neutra nagyjából egy évtizeddel volt fiatalabb a modern építészet közelmúltban eltávozott többi nagy alakjánál (Le Corbusier, Gropius, Mies van der Rohe), de századunk első évtizedeiben velük együtt küzdött az építészet megújulásáért. Egyike volt a legelsőknek (a finn Saarinen mellett), aki már a húszas évek elején kivándorolt Amerikába. Nagy befolyást gyakorolt a modern amerikai építészet kialakulására, majd az amerikai építészet példájával az európai építészetre is.

A könyv szerzőjét majd másfél évtizedes barátság fűzte Neutrához, ami az írásban melegebb, szubjektívebb hang megütésére adott okot és jogot. Ez egyúttal olvasmányosabbá, hozzáférhetőbbé teszi az írást a szélesebb közönség számára is – anélkül azonban, hogy a hozzáértők számára lapossá, érdektelenné válna.

« Vissza a kezdőlapra | A vásárlás menete »

Címkék: , ,
Kategória: Máté Pál

Egy érdeklődő “[eladva] Máté Pál: Richard Neutra” könyvre

  1. Képesi Anita szerint:

    Tisztelt Cím,

    meg szeretném venni Máté Pál-Richard Neutra könyvét. Pécsett át tudom venni. Kérem írjon egy helyszínt és egy időpontot, amikor találkozzunk. A belváros nekem megfelelő lenne délutáni, munka utáni időszakban.

    Köszönettel: Képesi Anita