Lev Tolsztoj: Háború és béke I-IV.

Ár: 1500 Ft — ÉRDEKEL!

Állapot: **** Lev Tolsztoj: Háború és béke I-IV.
Oldalszám: 1489
Kiadás éve: 1979
Kötés: kemény
Nyelv: magyar
Kiadó: Európa
Súly: 2097 g
ISBN: 963-07-1790-5

Fülszöveg

Lev Tolszoj az orosz irodalom elismert alkotói közé tartozott már, amikor a múlt század hatvanas éveiben megalkotta monumentális regény-eposzát, a Háború és béké-t.

„Belemerültem Napóleon és Sándor történetébe. Az a gondolat, hogy megírom Sándor és Napóleon regényének pszichológiai történetét, az imént az örömnek és a nagy alkotás lehetőségének a kábulatával töltött el” – írta naplójába. Hét évig dolgozott regényén, tizenkétszer írta át, s 1869-ben elkészült a szerkezetileg is végleges formába öntött hatalmas művel. Alkotói-rendezői elveit követve osztotta négy könyvre a hatalmas művet, s életében valamennyi kiadásánál ragaszkodott is az ennek megfelelő négy külön kötethez. Kiadónk mintegy „szerzői utasítást ” teljesít, amikor ismét az eredeti, négykötetes felosztásban jelenteti meg a Háború és béké-t.

Nagy tér, nagy idő, földrésznyi események, császárok, hercegek, parasztok, katonák, rengeteg ember, köztük az olvasót holtig elkísérő emlékalakzatok, csecsemősírás, haldoklók lázképei, aranyló hétköznapok és temérdek elpazarolt vér, százezrek halálával írott kísérleti történetfilozófiák s köztük a boldogságvágy apró mozdulatai, családi közhelyek időtlen bölcsessége – egészebb világ teremtésére elbeszélő még nem vállalkozott, ha csak egy nem: az Iliász szerzője. Tolsztoj sem azelőtt, sem azután nem lelte oly megszállott örömét az írásban, mint a Háború és béke hét bő esztendőjében, mikor szelleme minden erejével a regényt fűtve „csak írónak ”, semmi másnak vallhatta magát. Ám ebben az óriáspanorámában is színre lép, ha nem is a próféta még, de a nagy kérdező, s feldúlja néhol látomása rendjét, csak hogy kérdezhessen. Thomas Mann szavaival: „Művészi szemszögből nézve mégis ez a titáni ügyefogyottság adja művének azt az óriási erkölcsi nyomatékot, azt az Atlaszhoz mérhető morális izomterhelést és felkészültséget, amely a szenvedő Michelangelo világára emlékeztet.”

« Vissza a kezdőlapra | A vásárlás menete »

Címkék: ,
Kategória: Lev Tolsztoj

2 érdeklődő “Lev Tolsztoj: Háború és béke I-IV.” könyvre

 1. Légrádi Hajnalka szerint:

  Tisztelt eladó!

  Érdeklődni szeretnék, hogy ez a 4 kötetes könyv még megvásárolható-e. Amennyiben igen, kérem tegye félre nekem, és ha lehetséges minél előbbi szállítást kérnék.

  Előre is köszönöm válaszát:
  Légrádi Hajnalka

 2. Biró Attila Zoltán szerint:

  Tisztelt Antikvárium!

  Érdekelne engem a Lev Tolsztoj Háború és béke I-IV. De csak és kizárólag a II. azaz a második kötet érdekelne.
  A Világirodalom Remekei sorozatban jelent meg 1976-ban.

  Megoldható lenne, hogy csak azt és kizárólag azt rendeljem meg?

  Európa Könyvkiadó, 1976

  A Világirodalom Remekei sorozat
  ISBN: 9630706784

  Válaszát köszönöm.

  Tisztelettel:

  Biró Attila Zoltán

ITT lehet ÉRDEKLŐDNI!

 (kötelező)