László Lajos: Uránbányászok

Ár: 500 Ft — ÉRDEKEL!

László Lajos: Uránbányászok

Állapot: ****
Oldalszám: 260
Kiadás éve: 1974
Kötés: puha
Nyelv: magyar
Kiadó: Gondolat
ISBN: 963-280-088-5


Fülszöveg:

Úgy mondják: 4.500 millió év az U. I. vegyjelű fémuránium felezési ideje. Ennyi idő alatt bomlik el a rádioaktív anyag. Az ember, aki bányássza, s bombát, gyógyító izotópoz állít elő belőle, ötven vagy hetven évig él.

A szerző az “ötven vagy hetven évig élő” embert kereste meg a bánya mélyén, otthonában, a munkásszálláson, a szórakozóhelyen. Nem elégedett meg a felszíni jelenségekkel, az emberi magatartás fényképezésével, hanem a bányásszá érlelődő munkásokat, a műszaki értelmiséget az élet, a munka, a bizonytalanság és a boldogság, a kudarc, és az eredmény kérdéseiről, okairól faggatja. Hónapokig járt le az ország legmélyebb bányájába, megismerkedett a bányászok nehéz munkájával, a csákánnyal, a kalapáccsal, a sziklába mélyedő fúróval, mert mindenekfelett az embert akarta megismerni, aki az eszközökkel kényszeríti akaratát a betonnál tízszer keményebb sziklára.

László Lajos műve az első reálisan elemző írás a magyar uránbányászok életéről, küzdelmes, változatos mindennapjairól.

« Vissza a kezdőlapra | A vásárlás menete »

Címkék: ,
Kategória: László Lajos

2 érdeklődő “László Lajos: Uránbányászok” könyvre

  1. jani szerint:

    Hali.
    Ez a köny ugyanaz ami korábban Uránbányászok, majd Isten veletek Uránbányászok címet viseli?

  2. pécsi használt könyvek szerint:

    Hali jani és üdv az oldalon!

    Az Isten veletek uránbányászok! ennek a könyvnek a bővített kiadása/folytatása. 1995-ben jelent meg, és tartalmazza ennek a szövegét plusz egy nagyjából ötven oldalas kiegészítést.

ITT lehet ÉRDEKLŐDNI!

 (kötelező)