[eladva] Kurt Vonnegut: Börtöntöltelék

ELADVA!

Állapot: többször olvasott - átlagosan kopott/gyűrött Kurt Vonnegut: Börtöntöltelék
Oldalszám: 243
Kiadás éve: 1983
Kötés: kemény
Nyelv: magyar
Kiadó: Európa
ISBN: 963-07-3041-3


Fülszöveg:

„Figyeljenek, kérem, mert az évek, akárcsak az emberek, szereplői ennek a könyvnek, ami nem más, mint eddigi életem története. Ezerkilencszáz Tizenháromtól kaptam az élet adományát. Ezerkilencszáz Huszonkilenc futtatta zátonyra Amerika gazdasági életét. Ezerkilencszáz Harmincegy küldött el a Harvard egyetemre. Ezerkilencszáz Harmincnyolctól kaptam első állásomat a szövetségi kormánynál. Ezerkilencszáz Negyvenhattól kaptam feleséget. Ezerkilencszáz Negyvenhéttől egy hálátlan fiúgyermeket. Ezerkilencszáz Ötvenhárom rúgott ki a szövetségi kormánytól.

Ezért írom nagybetűvel az esztendőket, akárcsak a tulajdonneveket.

Ezerkilencszáz Hetventől munkát kaptam Nixon Fehér Házában. Ezerkilencszáz Hetvenöt sittre vágott a gyűjtőnéven „Watergate” címszó alatt ismeretes amerikai politikai botránysorozathoz történt vérlázító hozzájárulásom okán… Ezerkilencszáz Hetvenhét elhatározta, hogy szabadon bocsát…”

*

Kurt Vonnegut legújabb regényében visszatér az „emberszabású” emberek közé: hősének,egy szánni való, emberséges emberkének, Walter E. Starbucknak tragikomikus életútja hullámhegyről hullámvölgybe, hírnévtől a hírhedtségig, magas kormánypozíciótól a börtöncelláig vezet. Minden halálosan komoly és minden röhögni valóan groteszk ebben az életben, és Walter F. Starbuck (eredeti nevén Stankiewicz) szelíd öniróniával vállalja az örök börtöntöltelék hálátlan – ám, az író szándéka szerint, korántsem megvetendő – szerepét e kizökkent és kiszámíthatatlan világban.

A borítóra kattintva bővebben olvashat a könyvről.
(külső hivatkozás, új ablakban)

« Vissza a kezdőlapra | A vásárlás menete »

Címkék: ,
Kategória: Kurt Vonnegut

Hozzászólások lezárva.