Írók, képek II.

Írók, költők gyermek- és ifjúkora

Ár: 500 Ft — ÉRDEKEL!

Állapot: ***** Írók, képek II.
Oldalszám: 349
Kiadás éve: 1975
Kötés: kemény
Nyelv: magyar
Kiadó: Tankönyvkiadó
Súly: 454 g
ISBN: 963-17-1024-6

Fülszöveg

„Huszonhárom író gyermek- és ifjúkorának rajzát nyújtjuk át ebben a könyvben az olvasónak” — írja Dr. Szabó Ödönné, a kötet szerkesztője. Majd így folytatja: … „Nem irodalomtörténetet, nem is írói pályaképeket vagy életmű-értékelést kívánunk adni, csupán egy érdekes — ha nem teljes — gyűjteményt azokból a vallomásokból, amelyeket költők és írók fogalmaztak meg a szülőföldről, a kiröppenő családi fészekről, az iskoláról, a gyermekévek örömeiről és szenvedéseiről, az ifjúkor alapvető emberi tapasztalatairól.”

Ehhez hozzá kell tennünk, hogy olyan írókról van szó, akiknek a művei kisebb-nagyobb mértékben szerepelnek az általános iskolai olvasókönyvekben, irodalmi könyvekben vagy az iskolai könyvtárban találkozhatnak velük.

Második kötet ez már. Az első kötet nagy sikere bizonyítja, hogy tanárok, főiskolai és egyetemi hallgatók, sőt a szülők közül is sokan örömmel fogadták, mert olyan anyagot tartalmaz, amelyhez egyébként csak nagy utánajárással juthatnának hozzá.

A szerzők igyekeztek érvényesíteni az első kötettel kapcsolatban szerzett tapasztalatokat s művük éppen olyan érdeklődésre tarthat számot, mint az első kötet.

Tartalom

Előszó
Áprily Lajos
Babits Mihály
Berzsenyi Dániel
Eötvös József
Fekete István
Füst Milán
Garai Gábor
Heltai Jenő
Jókai Mór
Kaffka Margit
Karinthy Frigyes
Katona József
Madách Imre
Nagy Lajos
Nemes Nagy Ágnes
Németh László
Radnóti Miklós
Sarkadi Imre
Sütő András
Tamási Áron
Török Sándor
Vajda János
Zelk Zoltán
Kislexikon

« Vissza a kezdőlapra | A vásárlás menete »

Címkék: ,
Kategória: Szerző nélkül

ITT lehet ÉRDEKLŐDNI!

 (kötelező)