[eladva] Gabriel García Márquez: A szerelemről és más démonokról

ELADVA!

Állapot: ***** Gabriel García Márquez: A szerelemről és más démonokról
Oldalszám: 191
Kiadás éve: 1995
Kötés: kemény
Nyelv: magyar
Kiadó: Magvető
ISBN: 963-14-2010-8


Fülszöveg:

„A hír ott volt a főoltár harmadik fülkéjében, az evangéliumi oldalon. A kőlap az első csákányütéstől darabokra pattant, és egy rézvörös, élő hajzuhatag ömlött ki a kripta üregéből.

Az építésvezető meg a körülötte lévő emberei egyben akarták kihúzni az egészet, és minél tovább húzták, annál hosszabb volt és dúsabb, egészen a tövéig, mely még hozzá volt tapadva egy gyermekkoponyához. A kriptafülkében csak néhány apró csont maradt utána, és a rücskös, salétrommarta kőlapon csak a keresztnév volt olvasható: Sierva María de Todos los Ángeles. A földre kiterített gyönyörű hajzat huszonkét méter, tizenegy centiméter hosszú volt.

Az építésvezető egy cseppet sem csodálkozott rajta: elmagyarázta nekem, hogy az emberi haj a halál után is tovább nő, havonta egy centimétert, így tehát a huszonkét méter nagyjából kétszáz évnek felel meg. Nekem viszont nem tűnt olyan hétköznapinak a dolog, mert a nagyanyám gyerekkoromban mesélt nekem egy tizenkétéves márkilányról, akinek olyan hosszú volt a haja, hogy úgy húzta maga után a földön, mint egy menyasszonyi fátylat, és aki egy veszett kutya harapásába halt bele: a Karib tenger partvidékének falvaiban csodatévő szentnek tisztelik. Abból a feltevésből elindulva, hogy a kripta az övé lehet, megtudtam írni az aznapi cikkemet, és ez a könyv is abból született.”

A borítóra kattintva bővebben olvashat a könyvről.
(külső hivatkozás, új ablakban)

« Vissza a kezdőlapra | A vásárlás menete »

Címkék: ,
Kategória: Gabriel García Márquez

Egy érdeklődő “[eladva] Gabriel García Márquez: A szerelemről és más démonokról” könyvre

  1. V. Ramóna szerint:

    Érdekelne, hogy Gabriel García Márquez: A szerelemről és más démonokról című könyve megvásárolható-e még, illetve, hogy hol.
    Köszönettel: V. Ramóna