F. Scott Fitzgerald: Az éj szelíd trónján

Ár: 700 Ft — ÉRDEKEL!

Állapot: **** F. Scott Fitzgerald: Az éj szelíd trónján
Oldalszám: 390
Kiadás éve: 1988
Kötés: puha
Nyelv: magyar
Kiadó: Európa
Súly: 302 g
ISBN: 963-07-4526-7

Európa Zsebkönyvek sorozat

Fülszöveg

Scott Fitzgerald neve elválaszthatatlanul összefonódott az első világháború követő zaklatott évtizeddel – a csillogóan, tombolóan kétségbeesett jazz-korszakkal – és a modern amerikai irodalom szabálytalan klasszikusaival: az Elveszett Nemzedékkel.

Mint valamennyi ihletett Fitzgerald-könyv, Az éj szelíd trónján is a kor és a nemzedék alapélményét örökíti meg: a kiábrándulás szívszorítóan hiteles krónikáját nyújtja.

Egy rendkívül tehetséges, elbűvölő egyéniségű, nagy reménységű fiatal amerikai elmegyógyász beleszeret gyönyörű betegébe, és vállalkozik rá, hogy egy életen át férje, ápolója, biztonságot jelentő támasza lesz. A házassággal azonban nemcsak a szerencsétlen lányt köti magához, hanem a fatális szerencsét – egy mesés vagyont – is. A pénz gyilkos hatalom: kikezdi a nemes értékeket, összezilálja a harmonikus kapcsolatokat, elemészti az embert.

Az Amerikai Álom fájdalmas, kegyetlen kritikája a regény: a hamis illúziók szétfoszlanak, s a káprázatoktól megszédített, olcsón ellobbant életek sivár maradéka: a marék keserű hamu.

Tartalom

Első könyv
      Kórtörténet, 1919-1919
Második könyv
      Rosemary, 1919-1925
Harmadik könyv
      Vérveszteségek, 1925
Negyedik könyv
      Menekülés, 1925-1929
Ötödik könyv
      Hazafelé, 1929-1930

« Vissza a kezdőlapra | A vásárlás menete »

Címkék: ,
Kategória: F. Scott Fitzgerald

ITT lehet ÉRDEKLŐDNI!

 (kötelező)