Darvas József: Részeg eső

Ár: 500 Ft - ÉRDEKEL!

Állapot: jó - alig kopott/gyűrött Darvas József: Részeg eső
Oldalszám: 389
Kiadás éve: 1964
Kötés: puha
Nyelv: magyar
Kiadó: Szépirodalmi
ISBN: -


Fülszöveg:

Saját pályáját, egyszersmind nemzedéke sorsát méri fel Darvas József ebben a regényben. “Összetörtek-e a régi – mózesi – kőtáblák?” – kérdi az író. Mi lett a régi hitből? Hogy rázkódtatta meg a kommunista elveket és eszményeket a szektás politika, a revizionista árulás – ezt jeleníti meg izgalmas, filmszerű cselekményében Darvas József.

A regény egy temetéssel kezdődik. Balla Géza festő, az egykori illegális kommunista művész 1960-ban öngyilkos lett. Barátjában, Szóláth Béla filmrendezőben mindez felindítja az egyre fokozódó felelősségtudatot, lelkiismeret-furdalás: hogyan jutottak el idáig? Emlékezni kezd – s emlékeiben felködlenek a múlt különböző időrétegei: a második világháború kezdete és vége, a nyilaspuccs, a felszabadulás, a Rákosi-korszak, az ellenforradalom napjai.

Montázs ez a regény: a képek, jelenetek, emlékrétegek átütnek egymáson: snittek rakódnak egymás mellé. Megelevenedik a magyar történelem: az író bemutatja, hogyan fejlődtek, változtak, milyen világnézetű utat futottak be értelmiségi hősei az elmúlt negyedszázad alatt…

A mű egy regénysor első kötete; folytatása a jövő évben jelenik meg.

« Vissza a kezdőlapra | A vásárlás menete »

Címkék: ,
Kategória: Darvas József

ITT lehet ÉRDEKLŐDNI!

 (kötelező)