Czvikovszky Beáta: Silvester Saltus alkímiája

Ár: 700 Ft — ÉRDEKEL!

Állapot: ***** Czvikovszky Beáta: Silvester Saltus Alkímiája
Oldalszám: 296
Kiadás éve: 1999
Kötés: puha
Nyelv: magyar
Kiadó: Magyar Franchise Intézet
ISBN: 963-03-9197-X


Fülszöveg:

„A lány végre kibontja magát.

Mint egy szállni készülő hattyú, válla fölé emeli az ezüst-arany, szikrát szóró kendőt, kitartja, majd elereszti szárnyait. Tekintetét a semmibe mélyeszti, most kemény és határozott az arca, héja megrepedt, pattogzik már a festék, alatta gyönge hús, élet-mozaik. Teste kecses és hajlékony, megmutatja, mit ér. Ellesett hát mindent az asszonyoktól?

A ritmus-kovácsok dúdolni kezdenek, többszólamú a dallam, mindenki rángatózik, tekereg, vonaglik, gyomrunk az ütemre fel-lejár. Anna egyre szélesebben táncol a kör közepén, forog, perdül, hajladozik, s az izgalom tetőfokán fejkendőjét elhajítva, jaj, levetkezik, megmutatja arany-sörényét. Mintha fáklyát gyújtottak Volna hirtelen, éteri világosság önti el a termet, mely kitágul, megnagyobbodik, kitisztul; ózonillat száll. Elvarázsolt, csodálkozó arcok mindenfelől, a hajfolyam úszik a táncosnő után: üstökös csóvája, vízesés gyémánt-szikrája, láva-hömpölygés.

Már csak az arcát figyelem, még mindig egyforma, kifejezéstelen, de lassan ébredő, sehova és senkire sem néz, csak a táncba, a forgásba, önmagába. Álmodó arca ez.

Álomba ébredő.”

« Vissza a kezdőlapra | A vásárlás menete »

Címkék: ,
Kategória: Czvikovszky Beáta

ITT lehet ÉRDEKLŐDNI!

 (kötelező)